top of page

Naše škola bude v pondělí 27.11. v plném provozu

Všichni naši pracovníci byli informováni o zdůvodnění vyhlášení stávky odbory, o dopadech chystaných změn na naší školu a organizačních náležitostech pro případ, že by se chtěli zapojit. Dále jsme jim sdělili, že jako vedení školy stávku organizovat nebudeme, ale že v tom nikomu jakkoliv bránit nebudeme a ani na případné účastníky nebudeme prohlížet nijak negativně.



Do stávky se zapojil pouze jeden pedagogické pracovník, který navíc nemá úvazek s hodinami ze stálého rozvrhu a chod školy tak nebude nijak omezen.



Za sebe Vám mohu napsat názor, že si naše české školství nevede dobře. Financování oblasti vzdělávání není tím jediným nejdůležitějším, je to jen jedna z několika součástí celé struktury potřebných změn. Dílčí menší zvyšování platů učitelů z nedávné doby a naopak aktuálně plánované změny, samy o sobě nic nezlepší nebo naopak nepotopí.


Mám tak trochu obavu, že opakované medializace úzce zaměřené výhradně na platy ve školství a hlavně ty učitelské, bez zapojení do kontextu dalších nezbytných hlubších změn, mohou celé věci v očích veřejnosti spíše uškodit.


J. Kopárek

ředitel školy

Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page