top of page

Vernisáž prací žáků naší ZŠ

Ukázat, že díky kreativnímu přístupu v práci s našimi žáky mohou vzniknout opravdu originální díla, se rozhodli vyučující na výstavě prací a výrobků, jejíž vernisáž v galerii Duhová paleta v Karlových Varech proběhla 5. 2. 2024. Do náročné akce se zapojily nejen školní třídy, ale také jednotlivá oddělení školní družiny a naši nuláčci. V průběhu několika měsíců vznikala sbírka rozmanitých kreslených či malovaných obrázků, keramických výrobků a dalších rukodělných výtvorů, které spojovalo jediné - umělecké vyjádření daného tématu. A že jich bylo!


V hodinách výtvarné výchovy se zapojily všechny třídy 2. stupně, žáci prvního stupně se pak odvážně pustili navíc i do keramického tvoření. Malá „ochutnávka“ na chodbě naší školy a hlavně nadšení všech pak zlákaly některé další vyučující k mezipředmětovému propojení - pracovní činnosti, hudební výchovu, informatiku a český jazyk. Původní záměr pochlubit se tím, jak nápadité věci dokážou naši žáci vytvořit, dostal rázem další rozměr. Na účastníky slavnostního zahájení výstavy, která potrvá do konce února, tak čekala díla 2. stupně doplněná o QR kódy, noviny s příběhy kratšími i delšími,  vtipnými i vážnějšími, z pera žáků českých i ne českých, klasicky psaných nebo v podobě animovaného komiksu.


V prostorách galerie všechny přivítala nejprve kurátorka Mgr. Petra Krejčová, potom si vzal slovo pan ředitel Mgr. J. Kopárek, pak promluvila hlavní autorka celé akce Mgr. B. Vymazalová. Jako překvapení si žáci z prvního stupně připravili pod vedením své učitelky Mgr. J. Landsfeldové krátké pěvecké vystoupení, které svou dojemností vehnalo slzu pýchy do nejednoho rodičovského oka. Průběh celé vernisáže nám všem zpříjemnilo občerstvení připravené našimi šikovnými kolegyňkami.


Závěrem bychom rádi poděkovali jednak galerii Duhová paleta za to, že nám umožnila výstavu uspořádat, jednak všem rukám, které byly ke společnému dílu přiloženy.


Touto akcí jsme chtěli ukázat, že  talent je opravdu v každém z nás.




Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page