top of page

Alternativní poezie

S příchodem podzimu se žákům 9. třídy naskytla možnost vyzkoušet si netradiční formu poezie. Pod vedením vyučující českého jazyka se seznámili s poezií básníka Jiřího Koláře, zejména s jeho vizuální poezií, kde se prolínají rovina klasické básnické tvorby s jeho výtvarným a rukodělným zpracováním.


Po sběru kaštanů, žaludů, šišek, listů, klacků, kamenů a dalších přírodnin nastoupila fáze přípravy, která spočívala nejen v provrtávání všeho, co pak bylo použito, ale také ve stanovení systému výroby jednotlivých veršů a kompletace do výsledné podoby básní. Z původně zamýšleného zpestření se tak stal jakými projekt, který spojoval „nudnou“ podobu poezie s experimentálními možnostmi a dovednostmi ryze praktického rázu. Projekt propojil kromě zmíněných rovin také oblasti lidské, a to nejen mezi třídami, ale také napomohl ke stmelení žáků a k rozvoji spolupráce.


Již se těšíme na Den otevřených dveří 2021, až se návštěvníci druhého patra trošku potrápí s přiřazením básně v klasickém textu k vizuálnímu zpracování. Věříme, že přijdete na klíč, jak to poznat.


Níže si můžete prohlédnout video z akce.



Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page