top of page

Badatelská výuka v archivu

V závěru listopadu navštívili všichni naši deváťáci Státní oblastní archiv v Karlových Varech, kde si v rámci workshopu nejen prohlédli útroby této důležité historické instituce, ale stali se z nich také badatelé.


Zaměstnanci archivu si totiž pro návštěvníky v předstihu připravili denní regionální tisk ze dne jejich narození. Děti se tak mohly seznámit se všemi důležitými událostmi z regionu, republiky či světa, jež se udály právě v době, kdy přišly na svět. Velký zájem vzbudily ale kupříkladu i dobové reklamní nabídky či inzeráty na zboží, které se v dnešní době neprodává, případně za zcela rozdílné ceny. Výstupem návštěvy by pak měly být žákovské eseje. Vedoucí varského archivu, pan Milan Augustin, žákům dokonce nabídl, že by jejich práce mohly být archivem vydány ve sborníku.


V archivu tedy díky zaměstnancům rozhodně nebyla nuda, o čemž svědčí i četné zvídavé dotazy našich žáků. Za možnost zažít opět cosi netradičního proto panu Augustinovi i ostatním archivním pracovníkům mnohokrát děkujeme!



Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page