top of page

Bohové, bytosti, hrdinové aneb Mezi bohy už se neztratíme

V posledních třech týdnech jsme si ve třídách 6. B, 7. A, 7. B ozvláštnili výuku literatury a slohu projektem zaměřeným na bájnou literaturu, přesněji antické bohosloví. Ve dvojicích jsme se společně ponořili do hlubin antické mytologie s cílem zorientovat se mezi bohy a bytostmi, zároveň jsme se chtěli zdokonalit ve vyhledávání informací a … projekt si užít. Ani jsme si to neuvědomovali ale zvládli jsme spoustu práce.

1. část – Sběr informací (jaké informace potřebuji k tomu, abych splnil zadání/kde tyto informace najdu/jsou zjištěné informace relevantní, vyhledám vhodný doprovodný obrázek)

2. část – Spojování dílčích informací podle souvislostí (vím, jak spolu informace souvisí, dodržím jejich logickou návaznost, vzniklý text rozčlením dle kompozice)

3. část – Výstup z projektu – plakát (zvolím formát výstupu, rozmístění informací, umístění doprovodných obrázků dle souvislostí, doplním o kreativní prvek) + bonus (pokus o co nejvěrnější napodobení vzhledu boha/bohyně/bytosti)

4. část - Před spolužáky- (mluvní cvičení o délce max.8 minut, hovoří z paměti – s oporou - oba z dvojice)


Někteří žáci si na kostýmu dali obzvláště záležet, vyráběli ze dřeva, kartonu, kreslili, malovali, na čtvrtku i sebe, nasazovali si paruky, zkrátka toho dost obětovali – času, úsilí a dokázali, že pro zdar věci si umí ze sebe udělat i trochu legrace.


Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page