top of page

Den otevřených dveří 2022

Bez omezení a v řádném termínu. Přesně v tomto duchu a po dlouhých třech letech proběhl Den otevřených dveří na naší škole. A program byl opět velmi nabitý. Oficiální přivítání si připravil pan ředitel Kopárek, poté následoval blok několika kulturních vystoupení žáků naší školy. V útrobách budovy nebylo snad jediné zákoutí, kde by si návštěvníci nemohli něco vyrobit. Několik tříd se totiž proměnilo v dílničky, z nichž si šikovní zájemci mohli odnést vánoční dekorace všeho druhu. Zdobily se perníčky, vyráběli se andílci z korálků, sádrové sošky, obrázky z písku a dřeva a mnoho dalších věcí.


Školní jídelna se proměnila v příjemnou kavárničku, kde bylo možno ochutnat pečivo různých tvarů a chutí, které připravily nejen šikovné paní učitelky, asistentky či kuchařky, ale i samotné děti. Krom zručnosti či potěchy smyslových vjemů byla nachystána také veškerá moderní technika, kterou naše škola disponuje. Žáci předvedli svůj um získaný na kroužku LEGO robotiky, k dispozici byla 3D tiskárna a na milovníky badatelství čekala naše nová učebna přírodopisu, kde bylo možné prozkoumat i ty nejmenší organismy pomocí moderních mikroskopů. V jedné z učeben byly také připraveny archivní materiály (kopie stránek ze školní kroniky, fotografie či interaktivní prohlídka kroniky německé školy od konce 19. století do dvacátých let 20. století prostřednictvím tabletů). K dispozici byly i obě naše tělocvičny včetně veškerého vybavení.


Tradičně velkému zájmu se těšil i improvizovaný obchůdek. Z něj bylo možné odnést si nejen výrobky žáků z kroužků keramiky nebo šikovných rukou, ale i různé menší či větší dary (hračky, knihy) od dárců z řad rodičů či přátel školy. K dispozici byly i speciální trička se školním logem. Celkově bylo na všech zúčastněných letošního Dne otevřených dveří vidět, že si úterní podvečer užili a v poklidu nasáli atmosféru blížících se vánočních svátků.


Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page