top of page

Den otevřených dveří 2023

Rok se s rokem sešel, proto se v závěru listopadu opět otevřely dveře našich učeben, aby si je mohli prohlédnout zájemci z řad veřejnosti. Ani letos nechyběl velmi nabitý doprovodný program. Již tradičně přivítal všechny návštěvníky ve školní jídelně svým úvodním slovem pan ředitel, poté následovalo pěvecké vystoupení žáků z prvního stupně. Jakmile kulturní úvod skončil, bleskurychle se náš „koncertní sál“ proměnil v kavárnu, v níž se servírovaly nejen teplé či studené nápoje, ale především cukrářské nebo pekařské výtvory žáků a zaměstnanců školy.


V útrobách budovy nebylo snad jediné zákoutí, kde by si návštěvníci nemohli něco vyrobit a vyzkoušet. Několik tříd se proměnilo v dílničky, z nichž si šikovní zájemci mohli odnést vánoční dekorace všeho druhu. Zdobily se perníčky, vyráběly adventní věnce. Zájemci si mohli pohrát s našimi výukovými roboty, zaměstnat mozkové závity v rámci logických her, bádat pomocí mikroskopů v učebně přírodopisu, vyzkoušet si školní IT techniku, zasportovat si v obou tělocvičnách…, zkrátka nabídka všemožných aktivit byla opět velmi pestrá! Nechyběla ani výstava zaměřená na historii školy či retrokoutek, v němž si mnozí dávno odrostlí návštěvníci zavzpomínali na doby, kdy sami docházeli na základní školu.


Připraven byl i tradiční obchůdek. V něm bylo možné zakoupit výrobky žáků, které děti vytvořily pod vedením pedagogů, ale i různé menší či větší dary (hračky, knihy) od dárců z řad rodičů či přátel školy. Celková předvánoční atmosféra byla v naší škole tedy opět velmi příjemná.



Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page