top of page

Den za obnovu lesa

V třídnický den, který měl být vyhrazený zážitkům a upevňování vztahů v kolektivu, se vybrané třídy (5.A, 5.B, 6.B, 9.A, 9.B) rozhodly, že spojí příjemné s užitečným a zapojí se do projektu s Lesy ČR a udělají něco pro ochranu lesního ekosystému. Proto se žáci se svými učiteli vydali do obory v Hájku u Karlových Varů, kde se pod vedením pracovníků Lesů ČR seznámili nejen s ekosystémem lesa, jeho fungováním, ale také se dozvěděli mnohé zajímavé informace o smyslu a fungování obory a druzích zvěře, které se nachází v této oboře.


Bohatý program celého dne byl však narušen počasím, které nejen naše plány „osekalo“. I tak jsme mohli pozorovat skupiny daňků a ti, kteří byli pozorní a tišší, spatřili i vzácného bílého daňka. Po cestě žáci sbírali listy, plody, větvičky všeho, co je zaujalo, a pak o svých úlovcích diskutovali s našimi průvodci. Pod dohledem lesáků si pak nejen žáci, ale i učitelé „umazali“ ruce při sázení stromků.


Značně větrný den jsme si zpestřili přeci jen nějakou tou hrou a také opékáním vuřtů. Celý den jsme si i přes nepřízeň všichni užili. Ve škole jsme pak nad pracovními listy vylovili z paměti vše, co jsme mohli v odpovědích využít, za což žáci dostali od lesáků drobnou odměnu. I přes nepřízeň počasí jsme si všichni den užili.

Pro prohlížení fotogalerie listujte doprava a doleva.

Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page