top of page

Den Země na naší škole

Premiérově se naše škola aktivně zapojila do celosvětové akce Den Země. Ta připadá na 22. dubna a už od roku 1970 je jejím smyslem podpora a osvěta stran ochrany životního prostředí.


V rámci celodenního projektu byly děti napříč oběma stupni ve velké tělocvičně rozděleny do zhruba 8členných týmů pod vedením pedagogických pracovníků. Účelem promíchání prvo i druhostupňových žáků bylo vytvoření prostředí, v němž se utuží sociální vazby mezi dětmi, jejich vzájemná podpora a pomoc.


Úkolem dětí posléze bylo vymyslet název týmu a jeho jednoduchou prezentaci (plakát, video apod.). Poté se všichni aktéři projektového dne prostřednictvím krátkého videa seznámili s nejpalčivějšími problémy, jimž musí naše planeta vinou lidské činnosti čelit. Následně se jednotlivé týmy vydaly řešit tematické úkoly prichystané v rámci naučné stezky v budově školy i na školní zahradě.


To ale nebylo zdaleka vše, protože u školní tělocvičny po sobě zanechali všichni naši žáci poněkud trvalejší stopu. Společnými silami tu totiž z přírodních materiálů vybudovali krásný "hmyzí hotel". Zpátky v učebnách pak ještě dohromady vyzdobili svůj přidělený díl skládačky tak, aby do něj promítli vše, co je v průběhu dne zaujalo, případně co nového se naučili. Vrcholem pak byl soutěžní Kahoot!, v němž měla družstva skrze několik otázek prokázat, jak moc po celý den dávali jednotliví členové pozor. Všechny týmy obstály skvěle, nakonec tedy musela rozhodnout rychlost odpovědí.


V závěru Dne Země v naší škole se pak děti znovu sešly ve velké tělocvičně, kde nejprve všechny týmy společně složily skládanku z jednotlivých dílků a nejlepší řešitelé soutěžního kvízu byli na úplném konci obdarováni zdravými dobrůtkami.


Zde si můžete prohlédnout naši online nástěnku, kde můžete napsat i krátký komentář 👉 https://padlet.com/janouchova/den-zem-dlx2owd8alqeo308


Fotogalerie z akce naleznete v albu na našem Facebooku.

Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page