top of page

Deváťáci se vydali na univerzitu

V polovině května se 9.B vydala na Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně (UJEP) v Ústí nad Labem. Výlet byl uspořádán ve snaze motivovat žáky k dalšímu studiu nejen po ukončení základní, respektive střední školy.


V moderním areálu kampusu ústecké univerzity se návštěvníci nejprve zúčastnili plnohodnotné přednášky, jejímž tématem byla anorganická chemie. Poté následoval přesun do vědecké knihovny, kde se jich ujaly Bc. Dagmar Nováková, vedoucí oddělení služeb knihovny, a slečna doktorandka Gabriela Vlasáková. V knihovně se tak děti mohly seznámit s její desetiletou historií, moderními službami a prošly si všechny její sály a studovny, ty byly plné studentů připravujících se na zkouškové období. V rámci krátkého workshopu došlo i na představení všech struktur a fakult univerzity. Aby byl dojem z návštěvy areálu co největší, zašli si deváťáci i na oběd do zbrusu nové univerzitní menzy, kde si vybrali ze čtyř druhů jídel.


Průvodce dětem dělali dva bývalí studenti UJEP, pan učitel Neč a pan ředitel Kopárek. Velké poděkování za organizaci celého dne pak náleží také panu doktoru Václavu Jindráčkovi, odbornému asistentu katedry bohemistiky pedagogické fakulty.


Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page