top of page

Informace k začátku školního roku

Vážení rodiče,

přípravy na nový školní rok finišují. Také doufáme, že informace, které máme, jsou již konečné.


Začínáme standardně 1. září, ve středu.

První den budou mít všichni jednu hodinu, kdy dostanou řadu informací o provozu školy, kroužcích či pomůckách. Něco z toho zveřejníme již den dva dopředu.

Podle stálého rozvrhu bude výuka probíhat od pondělí 6.9.


Všichni, kromě prvňáčků, budou tedy ve škole od 8,00 do cca 8,45.

Protože chceme alespoň v omezené míře umožnit rodičům prvňáčků vidět své miláčky poprvé ve školních lavicích, budou mít tito v pondělí hodinu od 9,00, kdy budou ostatní žáci mimo školu a nebude zde docházet k nadměrnému potkávání uvnitř budovy.


Testování, roušky, očkování

Ve společných prostorách školy budou roušky povinné pro všechny. Bez nich budou moci být žáci ve svých učebnách v rámci svého třídního kolektivu. To bude platit pro ty, kteří ve škole absolvují nařízené antigenní testy (1.9., 6.9., 9.9.), nebo prodělali Covid v posledních 180-ti dnech, nebo mají minimálně 14 dnů za sebou kompletní očkování.

O očkování či prodělání Covidu je potřeba předložit příslušné potvrzení. Pak nebude test nutný. Pro zjednodušení mohou rodiče již nyní poslat třídním učitelům certifikáty či potvrzení.

Pokud některé z dětí neprodělalo v příslušném období Covid, není očkované a rodiče odmítnou testování, nebude mu znemožněna přítomnost na vyučování, ale roušku bude muset mít nasazenu po celou dobu uvnitř budovy.


V rámci školy se budeme řídit absolutní většinou doporučení z "manuálu". Některá se nám však nepodaří splnit, ale bude jich minimum.


Jistě budou s testováním různé individuální situace. Ty budeme řešit s příslušnými rodiči operativně. Nelze zde vypsat všechny eventuality, z nichž některé ani nenastanou.


Svá doporučení máme i co se týká výuky. Budeme ve zvýšené míče nabízet žákům podporu, a to hlavně formou doučování v hlavních předmětech v každém ročníku. Rodiče dětí, které to hlavně potřebují, o tom jistě vědí a prosím je, aby na děti v tomto ohledu působili.


Velké potíže se zvládáním školních nároků mají děti, které velmi často chybí. Dostávají se pak do bludného kruhu dohánění látky, stresu a opětovného úniku do absencí. Snad to bude letos méně časté.


Hlavními úkoly v tomto roce bude dorovnání zameškaných mezer ve výuce, pomoc "opozdilcům", první kroky k dílčímu slovnímu hodnocení žáků, ale hlavně zklidnění a maximální návrat života školy k normalitě a optimální atmosféře pro vzdělávání.


Souhrn informací k provozu škol najdete ZDE.

Znění příslušného mimořádného opatření ZDE.


Další informace:



Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page