top of page

Jak s výukou a podporou žáků od září

O organizaci výuky je zatím předčasné uvažovat. Epidemiologické podmínky se budou ještě skoro dva měsíce měnit, počkáme si na finální verzi opatření.

Z velké části však máme jasno v obsahu výuky a formě podpory žáků.


Vyučující si budou muset pečlivě rozvrhnout učivo do celého roku tak, aby nahradili zásadní výpadky z minulého roku a propojili je s běžným učivem pro daný ročník. Budou volit priority na co klást důraz a kde ho naopak umenšit. Důležité bude učivo, na které se dále navazuje. V 9. ročníku to samozřejmě bude příprava na přijímací zkoušky.

Vzhledem ke zkušenostem, které jsme získali během posledního roku zvažujeme doplnit známky také slovním hodnocením. Při kombinaci běžné a distanční výuky byla pouze známka ne úplně schopna vyjádřit vše potřebné. Podrobnosti ale budeme teprve řešit.


Hlavním nástrojem podpory žákům, kteří budou mít problémy, bude široká nabídka doučování.

Financování máme zajištěno z více zdrojů a plánujeme ho rozběhnout ihned po zahájení roku.


Nepřímou podporou bude posun k cílenějšímu a systematičtějšímu sledování školní úspěšnosti a snaha o včasné nacházení počínajících problémů, než se situace zbytečně moc zhorší a bude nabízena pomoc.

Mimo výuku se budeme snažit o zvýšení nabídky kroužků s volnočasovými aktivitami. To však bude obtížné v rozvrzích učitelů i žáků skloubit s plánovaným vyšším počtem doučování


Na MŠMT a dalších "školských" institucích připravují řadu metodických a podpůrných materiálů a manuálů, které dají školám k dispozici během prázdnin, tak ještě uvidíme, kam nás to posune.

Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page