top of page

Lyžařský kurz

V týdnu před jarními prázdninami se zájemci z osmých a devátých tříd, doplnění o šestici chlapců z tříd sedmých, zúčastnili lyžařského výcviku na Božím Daru. Ačkoliv nezvykle teplý únor vzbuzoval obavy ze sněhových podmínek na svazích, počasí účastníkům nakonec dopřálo naprosto ideální podmínky. Noční teploty padaly hluboko pod bod mrazu, přes den se pak držely okolo nuly. Po celou dobu navíc svítilo slunce a obloha byla bez mráčků.


Hned první dopoledne se lyžaři rozřadili do třech družstev podle míry svých dovedností. Nejzdatnější lyžaře měl na starosti pan učitel Miroslav Siřínek, který na Boží Dar přicestoval jako vítaná pomoc „zvenčí“, středně pokročilí lyžaři pilovali um pod vedením pana ředitele Jiřího Kopárka, úplné začátečníky učil základní technice pan učitel Petr Neč. Čtvrté družstvo pak tvořili tři snowboardisté a jedna snowboardistka za dohledu paní učitelky Michaely Bačové. Nezbytnou součástí instruktorského týmu byla rovněž paní učitelka Veronika Burkertová, která vždy ochotně vypomáhala s jednotlivci, kterým se daného dne na svahu příliš nedařilo. Mimo svah pak fungovala jako ošetřovatelka drobných ran či nachlazení.


První dva dny běžel výcvik na výbornou, ovšem středeční dopoledne se neslo ve znamení únavy a lyžařských nezdarů v podání některých lyžařů. Bylo proto rozhodnuto, že odpoledne se místo tréninku na svahu vyrazí na stmelovací výšlap vstříc nedalekému Klínovci. Po cestě si děti i dospělí užili koulovačky či drobné šarvátky ve sněhu. I po výcviku byl každého dne vždy připraven program. První podvečer byl věnován přednášce o bezpečném chování na horách, v dalších dnech pak následovalo hraní společenských her, videorozbor techniky všech dětí, které vyučující v průběhu dne natáčeli nebo obyčejná procházka po Božím Daru s následným úklidem pokojů.


Během pěti dnů bylo úžasné sledovat pokroky všech dětí, které po celou dobu konání výcviku pracovaly na výbornou a mohly tak téměř všechny absolvovat závěrečný test v podobě slalomu na červené sjezdovce skiareálu Neklid. Poslední den se bohužel dostavil silný vítr, který zhatil plány na odpolední lyžování. Lyžovalo se tedy jen dopoledne, po obědě došlo k vyhlášení výsledků lyžařského slalomu, odpoledne pak už byly větrné podmínky natolik těžké, že se lyžovalo jen něco málo přes hodinu. I tak byl letošní „lyžák“ opravdu velice vydařený a všichni jeho účastníci si zaslouží velikou pochvalu.


Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page