top of page

Osmáci pomohli psímu útulku

Svůj historicky první třídní den pojaly děti ze třídy 8.B jako projekt, jehož podstatou měla být pomoc opuštěným pejskům na Záchytném zařízení pro psy na ranči Vránov. Dostatečně dopředu proto uspořádaly celoškolní sbírku, jejímž prostřednictvím se podařilo vybrat krásných 2600 korun. Za ty byl pořízen speciální voucher ve zverimexu.


21.10. se děti z Horního nádraží vypravily vlakem do Sokolova, odkud je čekala necelých šest kilometrů dlouhá túra ranč Vránov. K dílčí zastávce došlo ve Svatavě, a to u pomníku na místě někdejšího ženského koncentračního tábora z dob druhé světové války, největšího svého druhu na území České republiky. Z pietního prostranství se pak už pokračovalo přímo do útulku, kde je přivítaly velice sympatické paní pečovatelky. Ty nejprve s poděkováním převzaly zmiňovaný voucher a děti posléze seznámily s chodem útulku. Představily jednotlivé pejsky a jejich dovednosti, které se za dobu svého pobytu v zařízení stihli naučit. Pak už následovala vycházka s pejsky po blízkém okolí a pobyt na ranči byl zakončen konzumací přinesených špekáčků.


Děti se nejvíce obávaly, že jim bude čtyřnohých obyvatelů útulku líto, ovšem když se na vlastní oči přesvědčily, s jakou láskou je o pejsky pečováno a jaké bezvadné mají zázemí, všechny obavy vzaly za své. Cesta zpět na vlak se tak nesla ve velice pozitivním duchu a bez zajímavosti jistě není ani skutečnost, že během celého dne nachodili osmáci bezmála 15 kilometrů.

Pro prohlížení fotogalerie listujte doprava a doleva.

Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page