top of page

Osmáci se zapojili do projektu Příběhy našich sousedů

Naše škola se letos stane součástí celonárodního projektu Příběhy našich sousedů společnosti Post Bellum. Cílem tohoto projektu je hledání a zaznamenávání životních příběhů pamětníků – lidí či příbuzných lidí, jejichž životní osudy byly poznamenány významnými událostmi převážně minulého století, tedy válkou či životem v době vlády komunismu.


Na začátku září proběhla v 8.B přednáška paní doktorky Dagmar Erbenové, profesorky karlovarského gymnázia a koordinátorky projektu Příběhy našich sousedů pro Karlovarský kraj. Ta přítomné žáky seznámila s podstatou a obsahem celého projektu. Nyní bude následovat tvorba žákovského badatelského týmu, jehož úkolem bude nejen vytipovat ve svém okolí vhodného pamětníka, ale také jeho příběh zaznamenat pomocí zapůjčené moderní audiovizuální techniky, doplnit o dobový kontext i díky práci s archiváliemi, sestříhat vše ve studiu Českého rozhlasu a poté dílo představit v aule Prvního českého gymnázia v Karlových Varech odborné porotě a široké veřejnosti. Součástí projektu je také tvorba výukových materiálu s tematikou zvoleného příběhu.


Mladé badatele a dokumentaristy tedy čeká velice zajímavá zkušenost doplněná intenzivním rozvojem studijních kompetencí. Jejich práce bude v případě úspěšného zvládnutí zadání navíc odměněna věcnými dary.




Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page