top of page

Projekt Inženýr Junior

Naše škola se stala součástí tříletého projektu Inženýr Junior. Jedná se o projekt realizovaný Střední průmyslovou školou v Ostrově, kterého se zúčastní spolu s naší ještě dalších 17 základních škol z karlovarského kraje.

Cílem tohoto projektu je přiblížit starším žákům základních škol práci se špičkovým technickým vybavením v oborech autotronika, elektrotechnika, programování micro:bit, programování CNC strojů, 3D tisk a robotika. Na každém z uvedených seminářů si žáci pod vedením lektora mají možnost prakticky vyzkoušet výrobu zajímavého výrobku pomocí nejmodernějších technologií. Tento výrobek pak zůstává žákům jako upomínka na jejich snažení. Po zdárném absolvování všech seminářů si žáci odnesou pamětní diplom Inženýr Junior.

Zajisté projekt pomůže absolventům z řad žáků osmých a devátých tříd základních škol při jejich volbě dalšího studia v technických oborech středních škol.


Po ročním odkladu z důvodu vládních opatření se vybraní žáci devátých tříd naší školy konečně zapojili do projektu Inženýr Junior a dne 15.9. se zúčastnili prvního semináře „robotika“ na Střední průmyslové škole v Ostrově pod vedením lektora, učitele naší školy Pavla Wolfa. Žáci zjistili, že naprogramovat robota „DOBOTa“ není vůbec žádná legrace, ale při pečlivé a soustředěné práci si nakonec robot přeci jen nechá říct a přesně splní zadání. Spokojení žáci si nakonec ze semináře odvezli domů pěkný zápisník, na jehož deskách bylo robotickým laserem vypáleno jméno majitele nebo nějaký osobní znak.


Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page