top of page

Startuje 9. ročník Čtenářské ligy

Po předchozím ročníku, který na obou stranách prověřil schopnost pružně reagovat na aktuální covidovou situaci, se rozbíhá další ročník našeho téměř celoškolního soutěžení ve čtenářských dovednostech – první třída se do Ligy zapojuje až v druhém pololetí. Pevně věříme, že tentokrát se celý ročník „odehraje“ v papírové podobě. Pro nedočkavé žáky je již tradičně připraveno 8 soutěžních kol. Žáci jsou podle ročníků rozděleni na celkem do šesti kategorií, nezapomínáme však ani na žáky, u kterých je potřeba zohlednit jejich možnosti.

1. kategorie

2. - 3. třída

2. kategorie

4. - 5. třída

3. kategorie

6. - 7. třída

4. kategorie

8. - 9. třída

5. kategorie

speciálky (třídy s SVP)

6. kategorie

odlišné varianty

V každém kole získává žák za úspěšné splnění úkolu daný počet bodů, které se zaznamenávají. Za školní rok tak může žák sáhnout v 1. kategorii maximálně 160 bodů, v ostatních pak 320. U 6. kategorie se vyhodnocuje úspěšnost v procentech. Z každého kola bude podle bodového zisku stanoveno 8 nejlepších čtenářů a stanoveno pořadí žáků v kategorii. Tři nejlepší za danou kategorii se pak utkají v červnu ve finálovém kole. Celkové pořadí, tabulky s průběžným celkovým pořadí všech žáků a také zadání daného kola ligy si budete moci prohlédnout na webových stránkách.


Věříme, že v tomto ročníku pak budeme moci vyhlásit a odměnit první tři místa v jednotlivých kategoriích na naší Zahradní slavnosti.


Dalšímu ročníku přejeme mnoho úspěšných čtenářů a našim žákům držíme palce.

Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page