top of page

Svatý Valentýn ve Dvorech

Dne 14.2. jsme na naší škole slavili Svatého Valentýna, který je známý jako svátek zamilovaných. Oslavu této anglosaské tradice jsme ovšem pojali trochu netradičně a trochu jsme ho rozšířili a přizpůsobili naším českým poměrům.

Zhruba dva týdny před Valentýnem jsme vyzvali žáky druhého stupně, aby napsali nějaké milé, pozitivní přáníčko nebo třeba jen pozdrav komukoliv, koho chtějí potěšit, pozdravit, nebo komu chtějí rozradostnit den. Nemuselo to být tedy pouze zamilované psaní. Jediná podmínka byla, aby přáníčka byla v angličtině.


Vzkazů se nám ve valentýnské poštovní schránce sešlo asi kolem třiceti a přáníčka žákům potom roznášeli speciální listonoši v čele s valentýnským andělem dobrých zpráv Šimonem Mareškou ze 7.B, který bral svůj úkol velmi zodpovědně. Dalšími listonoši, kteří učitelům rozdávali čokoládová srdíčka a voněli všechna místa, kam přišli, byli: Lukáš Sedláček. Adam Leichter a Josef Nerad, všichni ze 7.B. Děkujeme těmto žákům, příští rok se budeme snažit ještě trochu vyladit jemné manýry některých pomocníků, ale všichni si určitě zaslouží pochvalu za odvahu a kuráž, s kterou do celé akce šli.

A zároveň tímto vyzýváme další žáky, aby se také zapojili do příštího ročníku oslavy Svatého Valentýna, protože dobrých zpráv není nikdy dost.


Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page