top of page

Týden plný zážitků

V polovině měsíce září se naši žáci společně s žáky naší partnerské školy Jenaplanschule v německém Markersbachu a žáky Základní školy jazyků v Karlových Varech účastnili různorodých aktivit naplánovaných bez jednoho dne na celý týden. Setkání probíhala vždy s dodržováním nařízení týkající se Covidu, děti byly každý den testované a aktivity se konaly venku. Projektu přálo i počasí, takže výtvarné i sportovní aktivity proběhly velmi příjemně za slunečního svitu. Mohly se realizovat jak děti výtvarně nadané, tak i sportovně zdatné a zároveň si vyzkoušet v praxi komunikaci v německém a anglickém jazyce. Přes prvotní ostych se prolomily první ledy a vznikla milá přátelství.


V pondělí se začalo plněním úkolů v centru Karlových Varů, kde byly děti rozděleny do smíšených skupin, aby mohly plnit úkoly zadané v němčině i češtině zároveň. Pokračovalo se do lanového centra na Linhartu, kde se neohroženě pouštěly do výšek v korunách stromů. V úterý byla naplánovaná aktivita na naší školní zahradě. Vytvářeli se obrázkové kachlíky, kamínky a záložky do knih. Po obědě se děti vydaly na exkurzi do Moseru.


Ve středu se všechny děti potkaly v Lokti při plnění úkolů a potom cestou do Karlových Varů, známou stezkou přes Svatošské skály utužovaly svá přátelství a schovávala své namalované kamínky.


Ve čtvrtek naopak české děti vyjely za dětmi do německého Annabergu, malebného městečka, kde pro ně byl připraven program v tamním Infocentru. Dozvěděly se spoustu informací o EU. Akce byla ukončená plněním úkolů po městečku a vůbec je neodradilo, že poprvé za celý týden zmokly.


Těší se na další společné chvíle, které ještě budou mít šanci v projektu zažít.


Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page