top of page

Třídnický den 8. B

V rámci tradičního třídního dne žáky 8.B na hradě a zámku Bečov čekal edukační program Relikviář pro každého, v rámci kterého se aktivní formou seznámili jak s historií místa, tak i s historií samotného relikviáře. Edukační programy pro skupiny a školní kolektivy jsou součástí nabídky nově připravované návštěvnické sezóny.


Výstavní prostory jsou opatřeny úžasnými interaktivními panely či krátkými dokumentárními filmy - ty přenáší na plátno projektory. Třešničkou na dortu pak byly poslední dvě místnosti, kde na žáky čekal samotný relikviář v celé své románské kráse, dále původní dubová schrána, v níž byly ostatky svatých Maura, Timoteje, Apolináře a Jana Křtitele uloženy.


Za odměnu se děti mohly podívat i na místo, na které se veřejnost běžně nedostane - do hradní kaple, v níž byl relikviář od konce války až do závěru osmdesátých let minulého století ukryt. V kapli se navíc nachází nesmírně cenné gotické fresky ze 14. století.


Po celý den panovalo nádherné, vpravdě jarní počasí, a tak se děti vydaly ještě na nedaleký Šibeniční vrch, kde jsou dodnes patrné zbytky královského popraviště. Odtud následoval přesun ještě na Zlatý vrch, z nějž je možné obdivovat krásu Bečova pěkně z výšky. Zde proběhl zhruba hodinový piknik a poté již následoval sestup na vlakové nádraží a cesta vlakem domů.


Za zprostředkování úžasného výletu děkujeme tatínkovi Karolíny Zemanové.


Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page