top of page

Výchova ke zdraví a zásady první pomoci – PROJEKT pro žáky 8. ročníků

Dne 25.5.2021 byl uskutečněn projekt pro žáky 8. tříd naší základní školy. Jednalo se o praktickou přípravu žáků na jejich chování za mimořádné situace a na praktické dovednosti s poskytnutím první pomoci. Zároveň si žáci vyzkoušeli překážkovou dráhu s brýlemi, které simulují vidění ve stavu opilosti.


Projekt byl rozdělen do tří základních částí. První část zahrnovala teoretickou přednášku s odborníkem na mimořádné situace. Pro žáky byl připraven pracovní list, který při přednášce vyplňovali.


Druhá část byla zaměřena na poskytnutí samostatné první pomoci zraněné osoby. Každému žáku byla přidělena „zraněná osoba“, kterou musel správně ošetřit. Samozřejmostí bylo nezapomenout zavolat záchrannou službu.


Třetí část jsme orientovali na práci ve skupině, kdy se žáci zaměřili na vzájemnou spolupráci, organizaci a poskytnutí první pomoci. Úkolem bylo řešit mimořádnou situaci při hromadném neštěstí. Žáci společně museli vyhodnotit závažnost zranění u jednotlivých osob a rozhodnout, která zranění ošetřit přednostně – zranění nejvíce ohrožující život. Opět neopomenout zavolat záchrannou službu.


Za jednotlivé části žáci získávali body, které na konec odevzdali vyučujícím k ohodnocení.


Fotogalerie z projektu ZDE.

Videa z projektu ZDE.


Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page