top of page

Výlet do Londýna

Zkraje září se 32 žáků druhého stupně naší školy vydalo objevovat krásy anglického hlavního města a jejího okolí. Po necelých sedmnácti hodinách strávených na sedadlech autobusu čekala děti britská metropole a její slavné pamětihodnosti.


Nejstarší metro na světě přivezlo účastníky zájezdu k Bukinghamskému paláci, odkud se vydali na Trafalgar Square, jemuž vévodí budova Národní galerie. Po prohlídce jedné z nejslavnějších pinakoték světa směřovaly naše další kroky do China Townu, kde bylo možné nasát specifickou orientální atmosféru a ochutnat některé speciality asijské kuchyně. Posilněny dobrým jídlem se děti vydaly na další slavné náměstí, konkrétně Piccadilly Circus, jež je známo svými velkoplošnými obrazovkami propagujícími výrobky světových luxusních značek. Závěr slunečného dne strávili mladí turisté na nábřeží Temže a alespoň zvenku si prohlédli Westminsterské opatství s palácem a proslulou věží Elizabeth Tower, jež v sobě skrývá zvon přezdívaný Big Ben.


Centrum města bylo na závěr dne zhlédnuto i z ptačí perspektivy, poslední zastávka bezmála dvanáctikilometrové pouti totiž vedla do kabinky ikonické turistické atrakce London Eye. Poté následoval přesun metrem k autobusu a cesta do londýnské čtvrti Croydon, kde už na děti čekali jejich „rodiče“, ubytování pro menší skupinky bylo totiž zajištěno v anglických náhradních rodinách, děti si tak alespoň mohly vyzkoušet konverzaci v anglickém jazyce.


Další den byl plný adrenalinových zážitků, jelo se totiž do zábavního parku Legoland, kde děti strávily celý den řáděním na atrakcích všeho druhu. Závěrečný den pobytu už byl ve znamení přesunu zpět do České republiky, cestou do přístavu Dover jsme ale ještě absolvovali jednu celodenní zastávku, konkrétně v Brightonu, slavném přímořském letovisku, kde jsme nejprve navštívili nejstarší podmořský svět v Evropě a odtud se pak vydali k Royal Pavilion, regentskému paláci z přelomu 18. a 19. století, který si v orientálním architektonickém stylu nechal vystavět ještě jako princ pozdější anglický král Jiří IV. Došlo i na návštěvu další místní turistické atrakce – mola Brighton Pier, kde se nachází obrovská zastřešená herna, zábavní park, obchůdky pro turisty, kavárny nebo restaurace nabízející tradiční rybářský pokrm „Fish and Chips“. Z Brightonu nás už pak čekala jen cesta na trajekt a z francouzského Dunkirku přes Belgii a Německo zpátky do Karlových Varů.   



Comments


Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page