top of page

Ústní kolo anglické olympiády 2021/22

Dne 22.2. proběhlo na naší škole ústní kolo anglické olympiády, kterého se zúčastnilo celkem šest žáků, kteří se dostali v předchozí písemné, gramatické části na první tři místa.


Tito žáci soutěžili v dvou kategoriích, za 6. a 7. třídy to byli Michal Wolf 6.B, Anna Kovačová 7.C a Ivan Krotký 7.B.

Za 8. a 9. třídy se do ústního kola dostali Vojta Parkáni 8.B, Matěj Klesa 8.B a Lukáš Materna 9.A.


Pro každou kategorii byl jiný druh a počet otázek, ze kterých si žáci losovali a po krátké přípravě pak před porotou hovořili zhruba pět minut na dané téma. V otázkách se objevila témata, která v hodinách běžně probíráme a čím více se žáci během výuky aktivně zapojují, píší si neznámá slovíčka a mluví, tím lépe jsou pak připraveni na akce tohoto typu. Například: "Autobiography - important moments in my life, Festivals and Traditions, Culture and Media, Food, Houses and Flats, Living in the country or city, Seasons of the year, weather" a další.


Do okresního kola postupují: Ivan Krotký a Anna Kovačová, Matěj Klesa a Lukáš Materna 🏆

Gratulujeme a zároveň děkujeme všem účastníkům soutěže, kteří obdrží diplom s pochvalou za účast.

 

V celkovém klání všech přihlášených škol z Karlovarska získal Ivan Krotký ze 7.B ve své kategorii bramborovou medaili, když se umístil na 4. místě z osmi soutěžících, což je velmi pěkný výsledek a Matěj Klesa byl pak ve své kategorii sedmý z osmi soutěžících. Oběma chlapcům moc děkujeme za reprezentaci školy.


Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page