top of page

Škola od 17.5. a testování

Od 17.5. se nám do školy vracejí všichni žáci, a to bez rotace. Nyní se na ně připravujeme. Studujeme aktuálně platné podmínky pro provoz školy v plném zatížení, předěláváme rozvrh. Hned jak ho doděláme, najdou ho všichni na Bakalářích i webu.


K důležitým informacím patří ty o testování. I nadále budeme používat antigenní testy 1x týdně pro všechny žáky. Zvažovali jsme i využívání PCR testů ze slin, které je možné dělat jen jednou za 14 dnů. Kontaktovali jsme i licencovanou laboratoř a dokonce máme i návrh smlouvy. Bohužel jsme narazili na problém s registrací jednotlivých testovaných osob. Jednak by museli rodiče registrovat děti sami, což by asi nebyl zásadní problém, ale hlavně je nutné při registraci uvádět kompletní osobní údaje. Ty by navíc nezůstávaly pouze u laboratoře. Ta je povinna dál předávat výsledky do centrálního registru. Víme o části rodičů, kteří by s tím měli problém.


Není možné část testovat Antg a část PRC testy. Proto zůstáváme u testování s Antg, a to vždy v pondělí a případně jiný den, kdyby někdo chyběl. Děti, které chodí do školy, je jich valná většina, to zvládají bez problémů.

Nejnovější příspěvky

Buďte s námi v kontaktu

Chci dostávat novinky na e-mail

Děkujeme za odeslání.

bottom of page